Home ⁄ Uncategorized ⁄ Persbericht: App ontmaskert bewerkte foto’s op social media

Persbericht: App ontmaskert bewerkte foto’s op social media

Een gratis app vanaf 18 mei te downloaden voor iOS en Android.

Relativering en meer zelfvertrouwen, Check-Mate biedt hulp. Deze app analyseert foto’s op manipulatie. Want het meerendeel van de foto’s die wij dagelijks zien, is bewerkt.
Geloof jij alles wat je ziet?…

Utrecht, 8 mei 2017 – Het vergelijken van jezelf met anderen is van alle tijden, maar door social media begint dit steeds meer op een maatschappelijk probleem te lijken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het gebruik van social media samen gaat met een grotere focus op en minder tevredenheid met het eigen uiterlijk. Bijna de helft van de jongeren (47%) die per dag langer dan drie uur op sociale media spendeert, geeft aan niet blij te zijn met hoe ze eruit zien. Met name meisjes hebben hier last van. Want waarmee vergelijken zij zich? Zijn de beelden realistisch, of juist idealistisch?

Check-Mate is een app van deze tijd en speciaal ontwikkeld voor jongeren die zich onzeker voelen door social media. Bij het zien van de ene na de andere perfecte foto daalt het zelfvertrouwen. Deze app biedt relativering. In slechts drie kliks wordt de foto gecheckt op bewerkingen als filters en photoshop en hiermee wordt hun idee van perfectie ontkracht. Met als eindresultaat: Relativering en meer zelfvertrouwen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Kijk voor alle informatie en beeldmateriaal op check-mate.nl
Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via info@check-mate.nl

Vandenbosch, L., & Eggermont, S. (2012). Understanding sexual objectification: A comprehensive approach toward media exposure and girls’
Tiggemann, M., & Miller, J. (2010). The internet and adolescent girls weight satisfaction and drive for thinness.
Tiggemann, M., & Slater, A. (2013). NetGirls: The Internet, Facebook, and body image concern in adolescent girls.
Dumas, Tara M., Maxwell-Smith, Matthew, Davis, Jordan P., Giulietti, Paul A. “Lying or longing for likes? Narcissism, peer belonging, loneliness and normative versus deceptive like-seeking on
Instagram in emerging adulthood”. Peer Reviewed Journal: Computers in Human Behavior, 16 september 2016